Swishkampanj

Hjälp oss med kyla – 

för ett varmare Gävle! 


Matakuten har sedan 2013 arbetat mot hunger och för hållbarhet genom att omvandla matsvinn till välfyllda matkassar åt behövande i Gävle med omnejd. I fjol delade vi ut 170 ton mat fördelat på 24 500 matkassar. Med kraftigt ökade behov har vår verksamhet utmanats på många sätt, bland annat har vi sedan länge växt ur vår lokal och nu har vi äntligen fått en lösning. 

Under våren kommer vi att flytta in i nya lokaler på Söder, Ängsvägen 1, i Gävle. Gävle Kommun och Hemsö Fastigheter är två av möjliggörarna och nu hoppas vi på ditt stöd för att snarast kunna hjälpa oss hjälpa behövande, som tyvärr bara blir fler och fler, med matkassar. Swishkampanj för kyl- och frysrum För att kunna hantera ökade volymer mat på ett hygieniskt och säkert sätt behöver vi bygga kyl- och frysrum i våra nya lokaler. 

Vi behöver samla in 400 000 kronor till denna investering och därför vänder vi oss till dig – privatperson eller företag – som vill lämna ett ekonomiskt bidrag. Ingen kan göra allt men alla kan göra något! Alla bidrag är välkomna!

Vårt önskemål är att få in 400 000 kronor. Kampanjen kommer att pågå tills vi når målet. Märk ditt bidrag med "kyl". För bidrag större än 20 000 kronor – kontakta johan.dahl@matakuten.org för gåvobevis, egen plakett i våra nya lokaler och fakturabetalning. 

 Tack för att du hjälper Matakuten hjälpa både miljön och människor som har det svårt. Tillsammans gör vi Gävle varmare! 


Matakuten drivs som en allmännyttig, ideell förening, org. nr. 802502-3667.

Bland våra partners finns Gästrike Återvinnare, Gävle Energi, Gävle Kommun, Billerud, Fastighetssnabben, Hemsö Fastigheter, Scandic Hotels, Bilbolaget och många fler.


Johan Dahl, partners & Swishkampanj, johan.dahl@matakuten.org, 070-910 43 00 

Janne Kraft, verksamhetsledare, jan.kraft@matakuten.org, 076-006 01 00